Fjern spild

Hvordan man kommer af med spildet

Trin 3

Når vi har fundet de emner, der giver spild tager vi ikke fat på alle på én gang. Det er derimod vigtigt at prioritere dem. Det gør vi ud fra:

  • Hvilken type spild giver stor effekt og kræver lille indsats
  • Hvilken typer spild giver stor effekt og kræver større indsats

Til gengæld bruger vi i første omgang ikke ressourcer på den type spild, der giver lille effekt og enten kræver lille eller større indsats.

Fjern spildet

Hvad er nødvendigt?

Når du har defineret og prioriteret spild, er det på tide at fjerne det. Der findes et hav af værktøjer, der kan analysere fjernelsen, samt praktiske værktøjer, der sikrer den mest ideelle og effektive indretning.

Et af disse værktøjer er PDCA-cirklen, der arbejder som en cirkel, der aldrig ender. Den sikrer en korrekt analyse, indarbejdelse af nye fjerner processer og sikrer at spildet ikke kommer tilbage.

BOOK ET INSPIRATIONSMØDE

 

Vi har nu prøvet at arbejde med Lean og fjernelse af spild, men efter et stykke tid kommer det tilbage. Hvad skal vi gøre?

I skynder jer at invitere os til et inspirationsmøde, hvor vi gennemgår jeres succeser og udfordringer – og kommer med forslag til, hvordan I kommer videre.

BOOK ET OPLÆG

 

Lean og effektivisering startede måske rigtig godt, og I fik sat en masse skibe i søen. Udfordringen har nu været at få dem sikkert i havn igen. Måske er I blevet “ramt af hverdagen” og jeres gode intentioner er blevet nedprioriteret.

Fortvivl ikke! Få et inspirerende oplæg fra en konsulent, der oplever disse udfordringer til dagligt i danske virksomheder. I får konkrete eksempler på, hvordan det går galt – og også, hvordan man kommer videre på bedste vis.

“Her går vi ikke tilbage til en fuser – vi får den til at give et ordentligt knald”

Scroll to Top